Wednesday, February 06, 2008

XXVI: I, II, III & more

Mashed Potatoes & Vimto

I'm starting, actually started, a new project code-named "Project XXVI". In a nutshell, I'm going to take pictures randomly & intentionally, then I'll choose one to be the highlight of the week. So far I've uploaded 3 pictures of 3 weeks (1/26 - 2/26 - 3/26). From its name, the project will last for 26 weeks, that's 52 weeks (a year) divided by 2 (=approximately 6 months). So it will cover what left of my time here (i.e. abroad), plus some travel, and my return to Kuwait.

It will be hard to choose a picture representing a week to me, especially with tedious weeks that lack motivation, as well as hectic weeks that could include "rolls" of pictures or almost none. But the main reason, apart from reviving my photography passion physically, is to keep this window (see: blog) open to my dear visitors, who are more than welcome as 'inhabitants'.

So....
التجنيس، نورية الصبيح، مؤتمر حدس، دافوس، اختلاط أو تعليم مشترك، رقابة المدونات، أماني البلوشي بموقع الراي
Am I missing a lot of things, or wasting my time following?! of course not!


As for my humble self, the updates are:
- Less blogging, obviously.
- New mobile.
- I'm wearing a watch! (didn't have one for a year)
- Installed Leopard.
- Learned how to dance the دبكة
- Learning French.
- I'm feeling nostalgic for film photography.

- I've tried cooking the following dishes, but I need more practice:
شوربة بطاط
مرقة عدس
مشخول بطاط
محمر، طلع طعمه مثل ال
rice pudding
وطبعا الصورة اللي فوق لعشا تجريبي



more to come next week....

10 comments:

Broke said...

1

Ur mashed potato yshawweg !

2

I liked the idea of ur project and felt jealous of pic : 2/26 ;)

Lucky u ..

Plz Keep them coming .

3

Learned how to dance the دبكة

Allaah .. it's fun :D


4

شوربة بطاط ...إنجااز


As to Kuwait News ..

يوم فوق و يوم تحت

and follwing them is never a waste of except for the " tajnees " part .

UmmEl3yal said...

Great to have you back!

Is that oil or butter on your mash potatos ?!

Loved Marcel's ones :)

White Wings said...

the weekly photo idea is amazing
educational and artistic
furthermore, it keeps you in the loop and gives us the chance to check on you
will be waiting for your posts
and no worries about our news, we'll drop by and update you :)
learning French...good for you
and stop the cooking...
مرقة عدس ومشخول بطاط؟؟
wow, sophisticated cuisine :)

kila ma6goog said...

مكانك فاضي

EXzombie said...

انا ما اطبخ الا لما ازور الشباب، لأنه الفرن عندي محطوط بس حق فحم الشيشة (للعلم انا ما اشيش)

للحين قائمة الشرف الي عندي حق الاكلات اهي: ام علي بالكورنفليكس
يريش
عيش مقلي بالخضروات
ستيكات و كباب و تكة و شيش طاووق
عرايس
ماشد بوطاطو من غير ما ينهرس
همبرغر
اندومي بالبيض
اندومي باللحم المفروم النص مستوي
ثلج
تانغويتش
كيكة حليب بودر التموين

و في شغلات ثانية شوي تسد النفس.....!!!؟

لا تقطع و بحاول اكلمك عن قريب انشاء الله

iDip said...

Broke,
1
thanks :)

2
I will

3
indeed

4
سهلة.. اصعب شي فيها اني انطر البطاط يستوي

Umm El3yal,
thank you :)
it's olive oil... but butter was used in an earlier stage to soften the potatoes for mashing.

White Wings,
hehe thanks :)
the cooking is the "zenith" of my updates. It's a learning process that fills my stomach and keeps me attached to home.

Kila Ma6goog,
حبيبي يا بو سلمى
والله مشتاق للجمعة والسوالف الطيبة

ExZombie,
حق فحم الشيشة... هذي اكبر اهانة للفرن
شنو تانغويتش؟

دز لي اشلون تسوي اليريش
و انا في انتظارك

ValenciaLover said...

iDip, i always like all the pictures you take but i loved Marcel Khalifa's.


exzombie,
انا ناطرة ردك على سؤال
iDip
وعندي سؤال ثاني


شنو يعني اندومي؟؟؟

ولاّدة said...

اشتقنا لك
ونحن على استعداد تام لتزويدك بوصفات سهلة وشهية
إن كنت جاد في موضوع الجريش فأتمني أن تراجع نفسك حيث أنه يستغرق من 7 إلى 9 ساعات طبخ
وإن كنت لا زلت جاد فسأتبرع بالوصفة فالجريش أكلة أندلسية مشهورة
:)

تحياتي

هذيان said...

مواضيعك كثيرة
كنت من متابعين مدونتك
وانبسطت في عودتك

EXzombie said...

التانغويتش اكلة عزابية لما تصك فيك الدنيا و تكون مفلس على الآخر، و فيها يتم الاعتماد على اقل الاشياء استهلاكا في المنزل، انا في حالتي بودر عصير التانغ و التوست.....!!!؟

حط بودر التانغ على التوست و اكلها مثل باقي السندويشات

و الاندومي ماركة بلاليط سريعة الطبخ بس تحطين ماي حار على النودلز و نطري خمس دقايق، انا عندي كمية اندومي تكفيني 5 سنين....!!!؟

و لما ينحكر الواحد مثلي بسبة الثلج 4 ايام تعلمت استخدام الاندومي في كافة المجالات باساليب متعددة، مثلا الاندوي يؤكل مثل عيدان البطاط من غير طبخ، كما يستخدم في صناعة سوربيه برد فانيليا.....!!!؟